Dragør Lokalhistoriske Forening

Byvandring. Syd for Dragør
1999


Amager Bladet, 26. maj 2009


Dragør Nyt, 26. maj 2009


Guider på turen var Henning Sørensen og Dines Bogø


Lokalarkivar Henning Sørensen skrev om byvandringen:

Efter år 1900 begyndte udstykningen af Dragør bys nærmeste opland mod syd. Her kom et nyt kvartér med villaer af en helt anden karakter, end i den gamle bydel.

Samtidig blev Sydstranden et udflugtsmål for københavnene, der fik adgang til det friske vand, enten fra badeanstalten eller direkte fra stranden. Men det store badeanlæg, der opførtes i 1930'erne, ændrede også på de oprindelige planer for en strandpark syd for Dragør.

Onsdag den 27. maj kl. 19.00 går Lokalarkivets byvandring til Dragørs "forstad" mod syd. På turen fortæller Dines Bogø og Henning Sørensen om huse og beboere på Drogdensvej, Rønne Allé, Engvej ... og hvad vi ellers når.

Det er gratis at deltage i turen og man skal ikke tilmelde sig på forhånd. Turen starter fra Lokalarkivets bygning på Stationsvej 5 og varer 1½-2 timer.

Turen, hvor ca. 40 deltog, varede til kl. 21.45 med 9 stop undervejs. Ruten gik ad Engvej, Rønne Allé, Batterivej, Drogdensvej, Engvej, Wieders anlæg, Strandjægervej, Wiedersvej, Batterivej og Strandlinien.


Omtale i DLF-Nyt 2009-2


Opdateret af Dines Bogø: 31. maj 2009