"A.P. Møllers Sti" ulovligt afspærret........Dragør.........Webmaster: Dines Bogø
Afspærring omtalt flere gange under byvandring


A.P. Møllers Sti A.P. Møllers Sti
A.P. Møllers Sti A.P. Møllers Sti

I april 2016 guidede Martin Hans Borg medlemmer af Dragør Lokalhistoriske Forening "I skibsrederne fodspor" gennem Dragør gl. Bydel via "Villa Solhjem" på Rønne Allé, Elisenborg på Engvej og afsluttende i A, P. Møllers fødehjem på Stautz Allé. Her blev deltagerne beværtet sponseret bl.a. af A.P. Møller Mærsk og Rosenkilde Catering.

25. september var der igen 85 deltagere, da Martin Hans Borg gentog turen, denne gang for medlemmer af Dragør Museumsforening.

Det var nødvendigt, at ændre turen, da man ikke kunne gå som tidligere i "Skibsredernes fodspor". En sti til A.P. Møllers fødehjem var ved en åbenlys "fejltagelse" blevet blokeret i sommeren 2016 af daværende forperson i Dragør Menighedsråd.

I lighed med sidst, var der også denne gang mulighed for at se det værelse, hvor A.P. Møller blev født den 2. oktober 1876. A.P. Møller nåede at bo på gården i næsten 8 år og også at gå i skole i Dragør, inden familien flyttede til Svendborg.

Martin Hans Borg har lavet en fin oversigt til deltagerne, så man nemt kunne følge med i familieforbindelserne mellem Jeppesen, Mærsk Møller, Borg, Stautz, Isbrandtsen m.fl.


Links: Gården på Stautz Allé ... Dines Bogø ...