En pianist i Dragør

Carol Conrad & Thomas Peter Koppel

Nordstranden: Generelt

Sydamager: Generelt

I januar 2019 havde Lokalhistorisk Forening inviteret pianisten Carol Conrad til Wiedergården, hvor de mange medlemmer hørte operettemusik og alle sang med på lokale "Amager-viser".

Dines Bogø
22. januar 2019. Dragør Lokalhistoriske Forening havde inviteret Carol Conrad til at underholde 93 medlemmer i Festsalen på Wiedergården. Hun overraskede alle, da hun havde inviteret Thomas Peter Koppel til at medvirke. (Foto: De to fra OperetteKompagniet og Dines Bogø).
Dines Bogø
Carol Conrad flyttede til Dragør i 1993.

Som en overraskelse for alle, havde Carol Conrad inviteret Thomas Peter Koppel.

For seks år siden stiftede Carol Conrad og Thomas Peter Koppel OperetteKompagniet, der siden har turneret i Danmark med mange skiftende forestillinger.


Carol Conrad er født i USA

Allerede som treårig i 1968 spillede Conrad klaver. I Oak Park i Chicago lyttede hun, når moderen sad ved flyglet og hurtigt lærte hun, at efterligne meget af det hun hørte. Lang tid før, der var noget med at læse noder.

Hun fik en klassisk pianistuddannelse på The Juillard School of Music og hun nyder stadig at spille flygel. Carol Conrad spillede også violin i 20 år, men det slet ikke blevet en passion, som flyglet.

Som 16-årig spillede Carol med i store shows og senere efter sin færdiguddannelse, flyttede hun til Manhattan i New York, hvor hun boede i 10 år.

I USA arbejdede Carol som repetitør, hvor hun sammen med solister indøvede forskellige partier til operaer, operetter, musicals m.v. Akkompagnatør ved koncerter hører med til en del af arbejdet.


Turné i Europa

Under et ophold i Prag mødte hun sin første mand. Han var trompetist og dansker. Carol Conrad havde mødt mange danske i New York, da danske sangere fik dele af deres uddannelse i USA.

De blev gift på Samsø i 1993 og første bopæl i nogle måneder var ved Amager Strandvej, hvor huset de boede i, dengang lå tæt ved vandet.


Dragør

Et par år efterfølgende boede de i et lejet hus på Strandjægervej tæt ved Engparken inden de i 1995 købte et oprindeligt sommerhus på Hollændervej, der var om- og udbygget til en større moderne villa.

Dines Bogø
De sidste 10 år har Carol Conrad boet på Fasanvænget. 17. november 2020 skulle Carol Conrad have underholdt ved Dragør Lokalhistoriske Forenings 25 års jubilæumsfest. Det blev først året efter.

Da familien blev forøget med to drenge var der brug for mere plads og det fik de på Nordre Tangvej. (se mere om den historiske grund her).

Efter nogle år flyttede Carol Conrad med drengene til et lejet hus i Skipperstræde. Drengene fortsatte med at gå på Nordstrandskolen, da de synes, at det var en rigtig god skole.

Carol arbejdede på det tidspunkt som repetitør både på Det Kgl. Teater på Kongens Nytorv og på Musikkonservatoriet, der dengang lå på H.C. Andersens Boulevard. Det er også blevet til mange opgaver bl.a. på Det Ny Teater, Den Jyske Opera og Danmarks Radio.

Det er også blevet til mange arrangementer i Europa og flere CD-indspilninger.

Da lejeaftalen i Skipperstræde udløb flyttede familien til Birkeengen. Huset på Birkeengen havde tidligere tilhørt bagermester Leo Larsen, som mange stadig husker fra butikken på Dragørhjørnet og han havde samtidig en periode også bagerforretning i Dragør Centret.


Fasanvænget

I august 2010 blev Carol Conrad gift med datalog Carsten Skjerk. De havde købt skoleinspektør Preben Svalling hus på Fasanvænget. Vielsen blev foretaget i haven af nu afdøde borgmester Allan Holst.

Vielsen i haven var lige ved at gå i fisk. En kraftig blæst havde ødelagt teltet, men i sidste øjeblik blev der skaffet erstatning og festen med 60 deltagere forløb i strålende solskin.

Ud over travlhed med OperetteKompagniet er Carol Conrad stadig ansat på Det Kgl. Teater. Nu på Operaen på Holmen som musikarkivar, hvor meget af tiden går med katalogisering, bl.a. af noder og klargøring af materiale til nye forestillinger.

Da Carol Conrad også rejser en del i Danmark med ensemblet, bliver fritiden i hjemmet og haven sat i højsædet sammen med Carsten og hjemmeboende børn.


Familie i Danmark

Under samtalen kom vi vidt omkring. Carol Conrad kender mange i Dragør fra de forskellige områder i Dragør og via drengenes skole.

Ud over at nyde at lave mad, er Carol også begyndt, at få tid nu til at kigge lidt på slægtstavlen. Hendes farmor er fra Aakirkeby på Bornholm. Familien udvandrede til USA for 110 år siden. Begynder man først for alvor, at kigge på sine aner, kan man blive meget overrasket.

Familiens hund hedder Felix (lykke). Meget symbolsk, da Carol Conrad er glad og lykkelig. Det er en gave at bo i Dragør. "På landet", men alligevel meget tæt på storbyen.

Hun har været i kontakt med mange nationaliteter i kraft af sine udenlandsrejser tidligere.

Sammenlignet med den hektiske tilværelse i USA, er danskerne afslappende, hyggelige, tolerante og det er ikke uden grund, at Carol Conrad netop har valgt at blive dansk statsborger.

Dines Bogø
19. september 2020. OperetteKompagniet underholdt i Festsalen. Forpremieren til "Hjerter i Valsetakt" blev afviklet over flere dage af p.g.a. de mange tilmeldte. (Foto: Dines Bogø).

Er der slet ingen ønsker til fremtiden? Som alle andre ønsker Carol, at Covid-19 epidemien snart er overstået. Det er svært, at planlægge arrangementer. De har bl.a. måtte flytte aftaler fra Hofteatret til større lokaliteter.

Jo lidt fromme ønsker. Carol er glad for at have spillet snart mange gange i Festsalen i Wiedergården. Hun kunne godt tænke sig, at spille endnu mere på Amager og evt. gerne i kirkerne, der har en særlig god akustik.