Levende låger i Sejlklubben. 22. december 2018
Webmaster: Dines Bogø

Levende Låger: Generelt ... Dines Bogø ... Sydamager: Generelt


Levende Låger hedder Dragørs Julekalender som er byvandring hver dag i december. Hver dag frem til og med den 24. skal en ny levende låge åbnes og fortælles. I dag gik turen til Dragør Sejlklub.

Dragørs Julekalender: Levende låger i Sejlklubben - Dines Bogø
Søs Ludvigsen, altid med glimt i øjet eller hurtig bemærkning, startede dagen dag fra Badstuevælen. (Foto Dines Bogø).

Arrangementet med byvandringen "Levende Låger" er altid spændende. Hvor lang er turen og hvad skal vi se og hvilken historie skal vi høre om?Nostalgi


Flere af deltagerne gik i grupperne og talte ekstra begejstret om en af turene for nogle uger siden, der var gået til Kongevejen 11B hos "Babara Maria".

Her havde man bl.a. hørt om den legendariske fru Julie Schou, der nærmest "regerede" byen i forrige årtusinde.

Hendes søn læste til biskop, sagde fru Schou ofte. Hun havde unge kristne piger fra Vestjylland, der skurede fortov hver dag. Fru Schou er i dag hædret med en mindeplade på muren. Det er tæt på sandheden, at der på et bestemt sæde i Amagerbanens daværende tog og busser stod "Forbeholdt fru Schou, Dragør".Dagens tur
Dragørs Julekalender: Levende låger i Sejlklubben - Dines Bogø
Tegning fra 1931. Yderst til højre. Nordre Mole med "Greisens Parkhus", hvor turen sluttede.

Fra Badstuevælen gik turen gennem Strandstræde ned til Havnen og hvad så? Jo ud ad Nordre Mole til Sejlklubben, hvor vi blev modtaget på terrassen i Cafe Sejklub.

Foreløbig ny rekord i år. 226 deltagere og 6 hunde. Axel Bendtsen har styr på tallene og Axel kan man altid stole på.

Dragørs Julekalender: Levende låger i Sejlklubben - Dines Bogø
Charlotte Mathiassen fortalte, at de var startet for 4 år siden med cafeen. Dragør Sejlklub er stiftet i 1922 og flyttede ind i Greisens gamle pakhus i 1950. (Foto: Dines Bogø).

Bygningen er opført i 1863 af skibsreder C.C. Jans og lods Christian Greisen var ejer i mere end 40 år til Sejlklubben købte ejendommen i 1949.

Cafeen havde lavet æbleskiver til de mange fremmødte og det var også muligt at få stillet tørsten på flere måder. Det var stille vejr og deltagerne nød udsigten og den gode stemning, der også blev krydret med en sang.

Dragørs Julekalender: Levende låger i Sejlklubben - Dines Bogø
To af arrangørerne: Søs Ludvigsen og Marchen Jans siger: Husk. I morgen søndag er det sidste gang i år "Levende Låger" starter kl. 17.00. Vi slutter mandag den 24. dec., OBS: hvor start er allerede kl. 11.00. (Foto: Dines Bogø)