Levende Låge nr. 6 i 2019"
Webmaster: Dines Bogø

Levende Låger: Generelt ... Dines Bogø ... Sydamager: Generelt


I december 2013 optog Danmarks Radio mange afsnit i Dragør af julekalenderen "Tidsrejsen". Kalenderen blev vist i december 2014. Den 1. december 2013 startede en lokalgruppe en ny tradition i Dragør kaldet "Levende Låger".

Levende Låger i Dragør ? låge nr. 6 - Dines Bogø
Klaus Bo Nilsson fra "Det gl. Fyrtaarn" var fredag den 6. december dagens guide fra Badstuevælen til låge nr. 6. (Foto: Dines Bogø).

Hver dag i julemåneden samles man kl. 17.00 (24. december dog allerede kl. 11.00) under lygten på Badstuevælen i Dragør. Her fra spadserer man til dagens "Levende Låge". Et vindue pyntet af en familie eller forretning i den gamle by.

Levende Låger i Dragør ? låge nr. 6 - Dines Bogø
6. december 2019. Nej det er ikke gæster fra et Krydstogtskib, men lokale, der også den dag deltog i "Levende Låger". (Foto: Dines Bogø).

Besøget kan afslutte med fællessang og eller lidt at spise og drikke.

www.julidragoer.dk/levende-laager kan man læse mere om folkene bag arrangementet dengang og nu.

Dagens låge De 51 fremmødte blev kyndigt guidet af Klaus Bo Nilsson gennem gaderne til Von Ostensgade 31 tæt på Strandstræde. Mikkel bød velkommen uden for huset og kort tid efter blev vinduet åbnet og de fremmødte blev trakteret med "Jule Dragørpunch".

Levende Låger i Dragør ? låge nr. 6 - Dines Bogø
Der var stor efterspørgsel efter Mikkels "Dragør Julepunch". (Foto: Dines Bogø).

Paulina og Mikkel skænkede op og opskriften afslørede Mikkel bestod af Glöggmix, kanel, stjerneanis, nelliker, sukker, rom og vand. Godt med rom, som han sagde.

Gårdagens låge nr. 5 På tilbagevejen fortalte Ulrik Ankerstjerne, at Anita og Ulrik i går havde haft besøg af ""Levende Låger". Det var dag nr. 5 og det foregik i Bjergerlav 5, torsdag den 5. kl. 5 eftermiddag og barnebarnet Clara er født 2005.

Ulrik fortalte om en tidligere beboer bl.a. "Hvisleren". Hvorfor fik ejeren Egon Svendsen, så dette venlige tilnavn?

Levende Låger i Dragør ? låge nr. 6 - Dines Bogø
Ulrik Ankerstjerne inviterede forbi, så vi, der ikke deltog den 5. december, kunne se dagens låge. (Foto: Dines Bogø).

Ulrik fortalte, hvad han kendte til det, men "Hvislerens søn" Ole Svendsen fra Store Magleby, der også var med på denne tur, kunne så fortælle den ægte historie. Men det er en helt anden historie?