Dragørs Julekalender. Levende låger: 23. december 2023 .....Webmaster: Dines Bogø

Sydamager: Generelt ... Dines Bogø ... Levende Låger: Generelt ... Dines Bogø ... Fotos: DB-arkiv: 20231223


Dines Bogø - Sydamager
23. december 2023. Klaus B. Nilsson ledte deltagerne til "Cafe Espersen" på Færgevej, Hvor restauratør Brian Espersen veloplagt fortalte om cafeens historie og om fremtiden, hvor cafeen nu er sikret mod nedrivning. (DB Arkiv).

Dragør har sin helt egen julekalender som falder perfekt ind i den hyggelige gamle by. "Levende Låger" hedder Dragørs Julekalender som er en byvandring hver dag i december. Fra den 1. til og med den 24. Hver dag skal en ny "Levende låge" åbnes og fortælles.Målet lørdag var "Cafe Espersen" på Færgevej.

Brian Espersen tog imod det 139 fremmødte, der blev tilbudt forskelligt drikkeligt, herunder kold Jacobsen fra fad. Der var seks hunde med.

Cafeen ligger i den gamle færgeterminal fortalte han. Færgetrafikken til Limhamn lukkede i 1999. Det tidligere billetkontor og ventesal indrettede han i 2003, som sommercafé. Det blev til mere nu i 20 år. De havde åbent hele året på nær nogle uger i januar. Først i nyere tid er der blevet tid til lidt ferie.

Når man nu hedder Espersen og familien har været aktive i mange år i restaurationsbranchen, så er det naturligt at kalde det "Cafe Espersen".

Brian Espersen talte om atmosfære, lidt "Vinterbyøster" og han var dus med borgerne i Dragør og bor selv på Kirkevej, tæt ved Den gl. Bydel.

I 2009 var der projekt "Tænkeketanken", der blev droppet.

Så skulle der i 2016 være et projekt med "Sigtelinjer", der ville bevirke, at denne bygning og nabobygninger skulle rives ned.

Bådeværftet og Cafe Espersen fik "tilbudt", at opføre nye moderne bygninger på Det gl. Færgeterminalareal.

Han har nu fået lov til af den nye Kommunalebestyrelse, at blive de næste 30 år. Han har givet afkald på aralet ved siden af bådeværftet. Spontane klapsalver.

Brian Espersen skålede og lovede, at han nok selv fortsætter de næste 20 år.